Vazgeçilmez süt tatlılarından Fındıklı Sütlaç…
Fotoğrafcı (Photographer): Nurettin Mert Aydın
MALZEMELER:
6 Su Bardağı Süt
2/3 Su Bardağı Pirinç
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Su
Vanilya
Fındık
Yapımı:
Pirincimizi iyice yıkayıp yarım saat kadar ılık suda ıslayalım. Sonra 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince sütü,şekeri ve vanilyayı ilave edip kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Arada sırada karıştıralım üstü kaymak bağlamasın. Yaklaşık 15 dk kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp kaselere dökelim. Soğuyunca üstüne kırılmış fındık serpip soğuk soğuk servis yapalım. Herkese Afiyet Olsun…