Kızlar Sekisi Köyü
Kızlar Sekisi Köyü ilçemizin kuzeyinde ve ilçemize 50 Km. uzunluktadır. Kızlar Sekisi, Seki (Tarla) manasına gelmekte ise de Torosların Güneyinde Gök Irmağın kıyısında dağlık ve dik yamaçlara kurulmuş bir yerleşim yeridir. Kızlar Sekisi Köyü Gökgöz, Salmanlı, Kuytucak, Kıbrıslar, Velicanlı, Merangeçili ve Ergen Uşağı köyleri ile komşudur.
Kızlar Sekisi Köyü 135 hane olup, 2000 nüfus sayımına göre köyde yaşayan 508 kişi vardır. Kızlar Sekisi Köyünün ekonomik durumu çok zayıftır. Arazi kırsal ve kuraktır. Bu nedenle nüfus hızlı bir şekilde şehire akın etmektedir. Köyün geçim kaynağı hayvancılık, çiftçilik ve kendi kendine yetecek kadar sebzecilik yapılmaktadır. Ayrıca köyde incir, nar, üzüm, kiraz ve ceviz üretimi önemli bir yer tutmaktadır.
Köy, turizm bakımından çevre köylere göre göre daha zengindir. Şöyle ki; Tarih boyunca Doğu Akdeniz Bölgesini İç Anadolu’ya en kısa yoldan bağlayan yol buradan geçmektedir. Köydeki Gök Irmak üzerindeki pek çok olan köprü harabelerinin olması önemli bir geçit yeri olduğuna kanıttır. Böylece Kayseri Rum İmparatorluğu ile Halep, Bağdat ve Yemen’e giden ulaşım ve Kervanlara geçit vermiştir. Köy komşu Ergen Uşağı köyünde bulunan Ciniviz Kalesi, Merangeçili Köyü’ndeki Kudret Kalesi karşısında eski Yunan ve Roma devirlerine ait ören yerleri vardır.
Ayrıca Kızlar Sekisi Köyü’nde bir adet oyma çift kaya mezarı vardır. Bundan başka doğal olarak meydana gelmiş Dede Mağarası ve Dev Mağarası vardır. Bir başka güzellik ise Gök Irmağın içinden çıkan ve Gök ırmağa kaynak sağlayan sırapınarlar da görmeye değer yerlerdir.