Vişne

Vişne, gülgiller familyasından kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadından daha ekşi olan bir meyve türü. Olgun vişneler, bol sulu ve siyaha yakın kırmızı renklidir. Vişne meyvesi, meyve suyu, şurubu, reçeli, marmeladı, kompostosu, likörü ile pasta ve tatlıları yapılarak tüketilir.

Kızılcık

Kızılcık – Kiren, kızılcıkgiller familyasından bir ağaç türü. Anadolunun çoğu bölgesinde Kiren adı ile anılır. Kızılcık meyvelerinin tadı ekşi olup, taze ya da kurutulmuş olarak tüketildiği gibi, tarhana, hoşaf, reçel ve marmelat yapımında da kullanılmaktadır.

Kestane

Kestane, doğada tamamen doğal şartlar altında yetiştirilen, tarımsal ilaç, suni gübre kullanılmayan organik tarım ürünüdür. Kestane, doyurucu özelliğine paralel olarak insanların beslenmesine katkı sağlayan bir çok besin öğelerine sahiptir. Besleyici ve kalori değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2, ve C vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Kestane taze olarak… Okumaya devam et Kestane

Yaban mersini

Yaban mersini (vaccinum myrtillus) ılıman iklimlere adapte olmuş bir üzümsü meyve türüdür. Anavatanı kuzey yarım kürenin serin ve dağlık bölgelerinde yetişen bir çok türü vardır. Genel olarak kuzey Avrupa, Amerika’daki Rocky dağları ve ülkemizde, Doğu Karadeniz bölgesinin rakımca yüksek olan fundalık ve ormanlık bölgelerinde yabani formda değişik tipleri bulunmaktadır.Rize’de Likapa,Trabzon’da Ligarba, Lifos veya Trabzon Üzümü,… Okumaya devam et Yaban mersini