Dalında çekilmiş yüksek kalite badem fotoğrafları… Fotoğrafcı (Photographer): Mustafa Taşkın
Kategori: Meyve Resimleri
Meyve Görüntüleri, meyveler ile alâkalı yapay ve canlı her türlü bilgi ve görseller…
çilek ve pasta
Çilek ve pastanın hoş görüntüsü… Fotoğrafcı (Photographer): H. Ahsen Tuncay
karadut
Karadut`un yapraktaki orjinal hali… Fotoğrafcı (Photographer): Mustafa Taşkın
limon resmi
Farklı bir teknikle çekilmiş limon fotoğrafı… Fotoğrafcı (Photographer): Wp`
Vişne
Vişne, gülgiller familyasından kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadından daha ekşi olan bir meyve türü. Olgun vişneler, bol sulu ve siyaha yakın kırmızı renklidir. Vişne meyvesi, meyve suyu, şurubu, reçeli, marmeladı, kompostosu, likörü ile pasta ve tatlıları yapılarak tüketilir.
Kızılcık
Kızılcık – Kiren, kızılcıkgiller familyasından bir ağaç türü. Anadolunun çoğu bölgesinde Kiren adı ile anılır. Kızılcık meyvelerinin tadı ekşi olup, taze ya da kurutulmuş olarak tüketildiği gibi, tarhana, hoşaf, reçel ve marmelat yapımında da kullanılmaktadır.
Zeytin Resimleri
BU RESİM ALİ GÜLİSTAN TARAFINDAN ÇEKİLMİŞTİR.
Çeşitli meyveler-4
Kavun ve karpuzun kesilmiş halleri iştah açıyor. Ananas, siyah üzüm, yeşil üzüm, şeftali, elma, armut, portakal, muz ise hepsi bir birinden değerli meyvelerimizden.
Çeşitli meyveler-3
Tezgahta sepetlerin içinde yerlerini almış elma, limon, mandalina, portakal, ayva, armut, üzümden oluşan çeşitli meyveler.
Çeşitli meyveler-2
Ananas, çilek, kayısı, portakal, ceviz gibi çeşitli meyvelerin hepsi bir arada, bizler vitamin deposuyuz der gibiler.
Portakal
Portakal, turunçgiller familyasından bir ağaç. Portakalın yararı C vitaminiyle sınırlı değildir. Kabuklarından portakal esansı, bu esanstan ise parfüm elde edilir. Gıda sanayisinde de bolca kullanır. Ayrıca ilaç sanayisindede kullanılmaktadır.
Çeşitli meyveler-1
Çeşitli meyvelerin kesilmiş görüntüleri.
Kestane
Kestane, doğada tamamen doğal şartlar altında yetiştirilen, tarımsal ilaç, suni gübre kullanılmayan organik tarım ürünüdür. Kestane, doyurucu özelliğine paralel olarak insanların beslenmesine katkı sağlayan bir çok besin öğelerine sahiptir. Besleyici ve kalori değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2, ve C vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Kestane taze olarak… Okumaya devam et Kestane
Yaban mersini
Yaban mersini (vaccinum myrtillus) ılıman iklimlere adapte olmuş bir üzümsü meyve türüdür. Anavatanı kuzey yarım kürenin serin ve dağlık bölgelerinde yetişen bir çok türü vardır. Genel olarak kuzey Avrupa, Amerika’daki Rocky dağları ve ülkemizde, Doğu Karadeniz bölgesinin rakımca yüksek olan fundalık ve ormanlık bölgelerinde yabani formda değişik tipleri bulunmaktadır.Rize’de Likapa,Trabzon’da Ligarba, Lifos veya Trabzon Üzümü,… Okumaya devam et Yaban mersini
Portakal ve su
Vitamin deposu olan Portakal’ın su içerisindeki görselliğide mükemmel.