Avakado..

Avakado ismini Aztek UygarLigindan aLan bir meyvedir.AztekLer avakadonun üc degisik türünden Meksika’da yetisenine erkek yumurtaLigi anLamina geLen ahuacatL demisLerdir.Bu nedenLe en seksi meyve oLarak niteLendiriLmektedir.Ve o isim ise yüzyiLLar boyunca degiserek,günümüze avakado oLarak geLmistir.GücLü bir afrodizyak oLarak biLinmektedir.Icerdigi E ve C vitaminLerinin yani sira protein ve sagLikLi yagLarida bize sunar.Cildede cok faydaLi bir meyvedir.CiLdi yasLanmaya… Okumaya devam et Avakado..

Yarim ELma GönüL ALma..

eLma hakkinda size ne yazabilirim diye düsünürken akLima bu söz geLdi ”yarim eLma gönüL aLma”derLer ya hani:) akLima tek geLen bu degiL tabiki meseLa eLma yanakLim,eLmaLi pasta gibi seyLerde akLima geLiyor iLk anda:)Kipkirmisi bir eLma oLsada yesek dediginizi duyar gibi oldum:)ELma sevenLere yüksek cözünürLükLü bir arka pLan resmi.

Şeftali ağacı

Şeftali(Prunus persica), gülgiller(Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. Ağaç boyu genellikle 2 ve 2,5 metre olup yaz mevsiminde meyve verirler. Çok sayıda olan ve ağacı örten yaprakları, yeşil renkli ve ok ucu biçimlidir. İlkbaharda erkenden ve yaprağından önce açan pembe renkli çiçekleri yabani güle benzer.  Türkiye’de en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır.

Şeftali çiçeği

Şeftali(Prunus persica), gülgiller(Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. Ağaç boyu genellikle 2 ve 2,5 metre olup yaz mevsiminde meyve verirler. Çok sayıda olan ve ağacı örten yaprakları, yeşil renkli ve ok ucu biçimlidir. İlkbaharda erkenden ve yaprağından önce açan pembe renkli çiçekleri yabani güle benzer.  Türkiye’de en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır.

Tüysüz şeftali(nektarin)

Şeftali(Prunus persica), gülgiller(Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. Dünyaya Çin’den yayıldığı düşünülen şeftali, uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolüdür. Bol sulu ve tatlıdır. Meyvesi taze tüketildiği gibi suyu çıkarılarak meyve suyu yapılır. Haziran’dan Eylül ayına kadar olgunlaşan şeftali meyvelerinin pek çok çeşidi vardır. Türkiye’de en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır.

Şeftali

Şeftali(Prunus persica), gülgiller(Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. Dünyaya Çin’den yayıldığı düşünülen şeftali, uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolüdür. Bol sulu ve tatlıdır. Meyvesi taze tüketildiği gibi suyu çıkarılarak meyve suyu yapılır. Haziran’dan Eylül ayına kadar olgunlaşan şeftali meyvelerinin pek çok çeşidi vardır. Türkiye’de en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır.

Şeftali

Şeftali(Prunus persica), gülgiller(Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. Dünyaya Çin’den yayıldığı düşünülen şeftali, uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolüdür. Bol sulu ve tatlıdır. Meyvesi taze tüketildiği gibi suyu çıkarılarak meyve suyu yapılır. Haziran’dan Eylül ayına kadar olgunlaşan şeftali meyvelerinin pek çok çeşidi vardır. Türkiye’de en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır.

Şeftali

Şeftali(Prunus persica), gülgiller(Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. Dünyaya Çin’den yayıldığı düşünülen şeftali, uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolüdür. Bol sulu ve tatlıdır. Meyvesi taze tüketildiği gibi suyu çıkarılarak meyve suyu yapılır. Haziran’dan Eylül ayına kadar olgunlaşan şeftali meyvelerinin pek çok çeşidi vardır. Türkiye’de en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır.

Şeftali

Şeftali(Prunus persica), gülgiller(Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. Dünyaya Çin’den yayıldığı düşünülen şeftali, uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolüdür. Bol sulu ve tatlıdır. Meyvesi taze tüketildiği gibi suyu çıkarılarak meyve suyu yapılır. Haziran’dan Eylül ayına kadar olgunlaşan şeftali meyvelerinin pek çok çeşidi vardır. Türkiye’de en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır.

Şeftali

Şeftali(Prunus persica), gülgiller(Rosaceae) familyasından bir yaz meyvesi. Dünyaya Çin’den yayıldığı düşünülen şeftali, uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolüdür. Bol sulu ve tatlıdır. Meyvesi taze tüketildiği gibi suyu çıkarılarak meyve suyu yapılır. Haziran’dan Eylül ayına kadar olgunlaşan şeftali meyvelerinin pek çok çeşidi vardır. Türkiye’de en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır.

İncir ağacı

İncir(Ficus carica), anavatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya(Türkiye’den Afganistan’a kadar) olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türü ve bu türün meyvesidir. İncir çiçeklerinde tozlaşma olayı mazı böcekleriyle gerçekleşir. Ticari önemi vardır. Meyvelerinin besin değeri yüksektir.Yapraklarındaki süt, “incir sütü” olarak bilinir ve halk arasında siğillere karşı kullanılır. İncirin Dünya’daki en büyük üreticisi Türkiye’dir.

İncir

İncir(Ficus carica), anavatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya(Türkiye’den Afganistan’a kadar) olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türü ve bu türün meyvesidir. Ticari önemi vardır. Meyvelerinin besin değeri yüksektir.Yapraklarındaki süt, “incir sütü” olarak bilinir ve halk arasında siğillere karşı kullanılır. İncirin Dünya’daki en büyük üreticisi Türkiye’dir.

İncir

İncir(Ficus carica), anavatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya(Türkiye’den Afganistan’a kadar) olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türü ve bu türün meyvesidir. Ticari önemi vardır. Meyvelerinin besin değeri yüksektir.Yapraklarındaki süt, “incir sütü” olarak bilinir ve halk arasında siğillere karşı kullanılır. İncirin Dünya’daki en büyük üreticisi Türkiye’dir.

Böğürtlen

Böğürtlen, gülgiller(Rosaceae) familyasının Rubus cinsini oluşturan familyasından insan sağlığında önemli rolleri olan organik asitler, minareller ve vitaminler bakımından çok zengin bir bitki türlerinin ortak adı. Mayıs ayında başlayıp Ağustos ayına kadar çiçeklenmesi devam eder.