Ahududu (Frambuaz) yapraklı

Ahududu (Franbuaz (Rubus idaeus), gülgiller (Rosaceae) familyasından, yaz ve sonbahar mevsiminde kırmızı renkli ve tatlı meyveler veren bir bitki türü. Ahududu çiçeği, arılar için temel bir nektardır. Genelde ormanları  açık verdiği yerlerde veya önceden yangın ya da ağaç kesimi ile açılan alanlarda büyür. Ticari olarak iki türü mevcuttur. Yaprakları, taze veya kurutulmuş olarak bitki çaylarında… Okumaya devam et Ahududu (Frambuaz) yapraklı

Ahududu(Frambuaz)dalında

Ahududu (Franbuaz (Rubus idaeus), gülgiller (Rosaceae) familyasından, yaz ve sonbahar mevsiminde kırmızı renkli ve tatlı meyveler veren bir bitki türü. Ahududu çiçeği, arılar için temel bir nektardır. Genelde ormanları  açık verdiği yerlerde veya önceden yangın ya da ağaç kesimi ile açılan alanlarda büyür. Ticari olarak iki türü mevcuttur. Yaprakları, taze veya kurutulmuş olarak bitki çaylarında… Okumaya devam et Ahududu(Frambuaz)dalında

Ahududu(Frambuaz)Balarılı

Ahududu (Franbuaz (Rubus idaeus), gülgiller (Rosaceae) familyasından, yaz ve sonbahar mevsiminde kırmızı renkli ve tatlı meyveler veren bir bitki türü. Ahududu çiçeği, arılar için temel bir nektardır. Genelde ormanları  açık verdiği yerlerde veya önceden yangın ya da ağaç kesimi ile açılan alanlarda büyür. Ticari olarak iki türü mevcuttur. Yaprakları, taze veya kurutulmuş olarak bitki çaylarında… Okumaya devam et Ahududu(Frambuaz)Balarılı

Ahududu (Frambuaz)

Ahududu (Franbuaz (Rubus idaeus), gülgiller (Rosaceae) familyasından, yaz ve sonbahar mevsiminde kırmızı renkli ve tatlı meyveler veren bir bitki türü. Ahududu çiçeği, arılar için temel bir nektardır. Genelde ormanları  açık verdiği yerlerde veya önceden yangın ya da ağaç kesimi ile açılan alanlarda büyür. Ticari olarak iki türü mevcuttur. Yaprakları, taze veya kurutulmuş olarak bitki çaylarında… Okumaya devam et Ahududu (Frambuaz)

Ahududu(Frambuaz)

Ahududu (Franbuaz (Rubus idaeus), gülgiller (Rosaceae) familyasından, yaz ve sonbahar mevsiminde kırmızı renkli ve tatlı meyveler veren bir bitki türü. Ahududu çiçeği, arılar için temel bir nektardır. Genelde ormanları  açık verdiği yerlerde veya önceden yangın ya da ağaç kesimi ile açılan alanlarda büyür. Ticari olarak iki türü mevcuttur. Yaprakları, taze veya kurutulmuş olarak bitki çaylarında… Okumaya devam et Ahududu(Frambuaz)

Beyaz üzüm

Üzüm,(vitis) yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerinden birisidir. Diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla en fazla çeşide sahip olan türlerden biri olan üzümün 15.000’nin üzerinde üzüm çeşidi bulunduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde de en çok yetiştirilen meyvelerden birisidi r. Beyaz üzüm tam bir kalp damar dostudur. Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.… Okumaya devam et Beyaz üzüm

Siyah üzüm

Üzüm,(vitis) yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerinden birisidir. Diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla en fazla çeşide sahip olan türlerden biri olan üzümün 15.000’nin üzerinde üzüm çeşidi bulunduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde de en çok yetiştirilen meyvelerden birisidi r. Siyah üzüm kabuğunda bulunan “Resveratrol” maddesi, ani-kanserojen ve anti-oksidan olma özelliklerini taşımakta ve beyin hücrelerini korumaktadır. Üzümün… Okumaya devam et Siyah üzüm

Armut ağacı

Latince adı Pirus communis olan armut ağacı gülgiller’dendir. Anayurdu Anadolu olan armut ağacının 20 türü ve bilinen 2000 çeşidi vardır.7-8 metreye kadar büyüyebilir. Armut ağacının kolay işlenen ve iyi cila tutan kırmızı renkli odunu ince marangozluk işlerinde kullanılır.

Armut

Yapraklarını döken armut çiçeği yavaş yavaş meyvesini büyütmeye başlar. Olgunlaşmış armut kendine özgü biçimiyle ince kabuklu, yumuşak çekirdekli, eti bol sulu ve lezzetli bir meyvedir. Taze olarak yenildiği gibi reçeli, marmeladı, pekmezi, tatlıları ve meyve suyu yapılarak tüketilen armuttan likör ve rakı da yapılır. Düzenli olarak yendiğinde kanı temizlemesinin yanı sıra yüksek tansiyonada iyi gelir.

Armut çiçeği

Anayurdu Anadolu olan armut ağacının 20 türü ve bilinen 2000 çeşidi vardır. 7-8 metreye kadar büyüyebilen armut ağacının paçasız, yalın biçimli yeşil yapraklarının kenarları çok ince dişlidir. İlkbaharda erken açan beyaz renkli çiçekleri yabani güle benzer.

Armut dalında

Armut, gülgiller(Rosaceae) familyasının Maloideae alt familyasında sınıflanan Pyrus cinsine ait ağaç nitelikli bitki türleriyle, bu türlerden bazılarının yenilebilir meyvelerinin ortak adı.Dünyanın en önemli meyve ağaçlarından biridir. Dikildikten 4-7 yıl sonra meyve vermeye başlayan bir Armut ağacı 8-10 yaşlarındayken 25-50 kg meyve verebilir. Dünyada yaklaşık 30 türü vardır.

Armut

Armut, gülgiller(Rosaceae) familyasının Maloideae alt familyasında sınıflanan Pyrus cinsine ait ağaç nitelikli bitki türleriyle, bu türlerden bazılarının yenilebilir meyvelerinin ortak adı.Dünyanın en önemli meyve ağaçlarından biridir. Dikildikten 4-7 yıl sonra meyve vermeye başlayan bir Armut ağacı 8-10 yaşlarındayken 25-50 kg meyve verebilir. Dünyada yaklaşık 30 türü vardır.

Vişne dalında

Anayurdu Anadolu ve Balkanlar olan vişne, 5-7 m kadar boylanabilirler; 4 yaşındayken meyve vermeye başlar ve 40-50 yıl yaşar. Vişne, yuvarlak taçlı ve kiraza göre daha çalımsı görünüşlüdür. Gövdesi kırmızımtırak gri benekli, donuk yada parlak renklidir. Dalları kirazınkinden ince ve yay gibi olup sarkıktır. Yaprakları da kirazınkinden daha küçük, ayası düz, parlak yeşil renkli ve… Okumaya devam et Vişne dalında