Pirinç tarlaları-12

Pirinç tarlaları-12

Pirinç, buğdaygiller (Poaceae) familyasından mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan otsu bir bitki türleri. Dünya nüfusunun yarısından fazlası için beslenmede büyük bir önem taşır.
Pirinç başlıca, 45° kuzey, 35° güney enlemleri arasında kalan tropik, astropik ve ılıman bölgelerde yetiştirilir. Pirinç tarımında sulu ve kuru olmak üzere iki yöntemden yararlanılır. Yaygın olarak kullanılan sulu yöntemde ürün suyun içinde yetiştirilir. Bu yüzden akarsu ve göl kıyılarındaki alüvyonlu, düz topraklar yeğlenir. Pirinç, birbirinden alçak setlerle ayrılan içi su dolu bölmelerde yetiştirilir. “Tava” denen bu bölmeler yakındaki akarsulardan arklarla akıtılan suyla doldurulur. Pirinç yaklaşık 6-9 aylık bir süre sonunda, yaprakları sararmaya başladığında hasat edi­lir. Hasat, tavaların suyu boşaltılıp toprak kuruduktan sonra yapılır.

Pirinç tarlasında çalışan kadınlar
Pirinç tarlasında çalışanlar
Pirinç tarlasında çalışanlar

 

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir