quesadilla

quesadilla

Meksika`dan gelen sıcak olarak yenilen bir lezzet; Quesadilla…

Fotoğrafcı (Photographer): Nurettin Mert Aydın

Malzemeler:

* 4 adet tortilla ekmeği (Marketlerde bulabilirsiniz, yoksa lavaş ekmeği kullanabilirsiniz)
* 300 gr rende kaşar veya cheddar peyniri
* 2 adet beyaz soğan
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet sarı biber
* 1 adet yeşil biber
* 250-300 gr bonfile
* Yarım çay kaşığı cajun baharatı (Marketlerde mevcut, Türk firmalar da üretimini yapıyorlar)
* Arzu ederseniz mantar ve mısır ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı:

Tortilla ekmeği dışındaki bütün malzemeleri uzunlamasına yani gastronomi adıyla bildiğimiz “julienne” şeklinde kesiniz. Soğanları ve biberleri
1 kaşık sıvıyağ ile kavurun. Tam kavrulmadan önce etleri ve cajun baharatını ekleyin ve karıştırarak etler pişene kadar kavurun. Tortilla ekmeklerinizi tezgahınıza serin, yuvarlak şekildeki ekmeğinizin yarısına malzemenizi ve üzerine bolca peynirinizi koyun. Tavada veya ızgara tavasında peynir eriyene ve ekmeğinizin dışı izlenene kadar pişirin. İki tarafı da eşit olarak pişirin. Malzemelerinizi julienne kesmenizin en önemli nedenlerinden biri de “quesadilla”nızı çevirirken malzemelerin dökülmemesi içindir. Ufak parçalar halinde hazırladığınız takdirde çevirirken malzemeleriniz dağılacaktır. Hazır olduktan sonra bir bıçak yardımıyla istediğiniz boydaki dilimlere keserek servis edin.

NOT: Guacamole ve salsa dışında kullanacağınız malzeme quesadilla’nın vazgeçilmezlerinden biri olan “sour cream” yani “ekşi krema”dır. Ekşi krema marketlerde çok kolay bulunan bir malzeme değildir. Tam karışığı olmasada evinizde 2 ölçek süzme yoğurt ile 1 ölçek kremayı beraber çırparak kullanabilirsiniz.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir