Elma (Malus domestica), gülgiller (Rosaceae) familyasından kültürü yapılan bir meyve türü.
Besin değeri çok yüksek olan bir meyvesi vardır. Tarih boyunca kültür çalışmalarıyla 1000 farklı elma çeşidi üretildiği tahmin edilmektedir.
Araştırmalar elmanın, prostat ve akciğer kanseri riskini azalttığını göstermiştir.Diğer birçok meyve gibi elma da yüksek miktarda C vitaminine eşdeğer olan fenolik bileşenler ve kanser riskini ve DNA hasarını azaltan değerli antioksidanlar içermektedir. Bundan ayrı olarak, zengin lif içeriği kalın bağırsak faaliyetlerine yardımcı olmasının yanında kalp hastalıklarında, kilo vermede ve kolesterolün kontrolünde etkilidir.
MÜKEMMEL , OLAĞANÜSTÜ
ben yeşil elmayı zaten çok severim yeşil renginini’de YaNi YeŞiL eLmA çOk SaĞlIkLı BiR mEyVe.ama bazı çocuklar yeşil elmayı kabuklu severiz asıl proteyin elmanın kabuğunda vardır zaten . bir de benim yaşımda olanlara çocuklar demicem. demiyeceğim yaş sudur: (9) meyveler çok sağlıklı bir protein kaynağıdır 🙂 🙂 🙂
🙂